Brad Pitt - jurnalist, Madonna - coregraf, Michael Jordan - geograf, Jerry Seinfeld - specialist in comunicare. Nu este distributia unui nou film, ci meseriile de baza ale catorva dintre vedetele americane.

Potrivit revistei americane Forbes, daca ar fi sa facem o comparatie intre actori si cei care se afla in spatele camerelor de filmare, reiese ca mai mult cei din urma au reusit sa termine facultatile pe care le-au inceput.

Vedeta americana de televiziune Oprah Winfrey, numarul unu in “Top 100 cele mai puternice celebritati”, a absolvit cursurile Universitatii de Stat din Tennessee, specializarea Discurs si dramaturgie. Ceea ce a invatat la facultate a ajutat-o, cu siguranta, in cariera. Numai anul trecut a castigat 260 de milioane de dolari.

Jerry Bruckheimer, unul dintre cei mai de succes producatori americani, cunoscut pentru filmele: “Piratii din Caraibe: La capatul lumii / Cufarul omului mort”, “Comoara nationala”, “CSI: Miami”, “Cangurul Jack” etc., a absolvit facultatea de psihologie, la Universitatea din Arizona.

Nu se stie ce l-a determinat sa-si schimbe profesia, insa, cu siguranta, nu a facut o alegere proasta. Anul trecut, i-au intrat in cont 120 de milioane de dolari.

Coleg de breasla cu Bruckheimer, Steven Spielberg a urmat cursurile facultatii de Film si Arte Electronice a Universitatii din California. A abandonat-o o perioada si a reusit s-o termine abia in 2001. Asta nu l-a impiedicat sa catige anul trecut 110 de milioane de euro.

Daca nu reusea ca sportiv, campionul de golf Tiger Woods ar fi ajuns economist. Urma cursurile Universitatii Stanford. Nu a reusit insa sa termine facultatea. Numai din golf a castigat anul trecut 100 de milioane de dolari.

Desi a primit numeroase distinctii, Tom Hanks nu se poate mandri si cu o diploma universitara. S-a apucat de teatru, la Universitatea de Stat din California, si, in cele din urma, a lasat totul balta.

Nici Madonna nu a terminat scoala. Se inscrisese la dans modern, la Universitatea din Michigan. Acum canta si castiga din muzica 72 de milioane de dolari pe an.

Jerry Seinfeld a fost mai sarguincios. A absolvit cursurile de teatru si comunicare ale Colegiului din Queens. La fel si omul de televiziune Jay Leno. S-a specializat in terapie prin discurs. A absolvit Colegiul Emerson si a castigat numai anul trecut 32 de milioane de dolari.

Actorii George Clooney, Brad Pitt si Matt Damon s-au apucat de scoala, insa nu au mai terminat-o. Primul se visa specialist in televiziune, al doilea jurnalist, iar cel din urma, studia engleza la Harvard. Cine stie daca aceste profesii i-ar fi adus fiecaruia cate 24 de milioane de dolari. Adam Sandler a fost mai harnic. A facut chiar si un Master in arte frumoase, la Universitatea din New York.

Nici fetele nu s-au dovedit mai sarguincioase. Sandra Bullock si Reese Witherspoon s-au apucat de cursuri de drama, respectiv literatura engleza. Nu le-au terminat nici pana in ziua de azi.

Sean (Diddy) Combs se pricepe la afaceri, chiar daca nu a terminat facultatea. S-a plictisit probabil de prea multa teorie si a trecut la practica. A devenit impresar hip hop si catiga 23 de milioane de dolari pe an.

Sportivii Shaquille O'Neal si Michael Jordan au diplome. Unul de studii generale, la Universitatea de Stat din Louisiana, iar celalalt de geograf, la Universitatea din Carolina de Nord.