A patra editie a Festivalului Anonimul, se va desfasura intre 13 si 19 august la Sf. Gheorghe - Delta. Editia 2007 aduce cu ea cateva noutati privind organizarea festivalului si invitati speciali pe Ken Loach si Cristian Mungiu.

In ce priveste noutatile, anuntate de organizatori in conferinta de presa sustinuta joi, 9 august, numarul de lungmetraje din competitie va creste de la 7 la 9.si toate filmele din competita de lungmetraj si scurtmetraj, precum si cele din programele paralele din cadrul festivalului vor putea fi urmarite atat in cele trei sali ale Complexului Cinema, cat si in Satul Filmului (camping).

Faptul ca scurtmetrajele vor avea parte de proiectii in camping, va conduce si la un premiu din partea publicului. Astfel, publicul prezent la Sfantu Gheorghe va acorda doua premii: pentru cel mai bun lungmetraj (in valoare de 1.000 de dolari), respectiv cel mai bun scurtmetraj (in valoare de 500 de dolari).

Editia din acest an a Festivalului Anonimul se va deschide pe 13 august cu proiectia filmului 'An Inconvenient Truth’ ("Un adevar incomod") in regia lui Davis Guggenheim.

Romania este prezenta in competitia de lungmetraje cu ‘California Dreamin’ (nesfarsit), in regia regretatului Cristian Nemescu.

La sectiunea filme de fictiune au fost selectionate 36 de productii, in timp ce la sectiunea scurtmetraj de animatie au fost selectate 18 filme.

O retrospectiva a filmelor prezentate in cadrul festivalului va avea loc in zilele de 5-7 octombrie 2007, la cinematograful bucurestean Studio.