Trustul de presa Intact, care opereaza posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3 si Euforia TV, precum si postul de radio Romantic FM, va lansa, in toamna acestui an, un post de radio de stiri care va functiona ca o completare a postului Antena 3.

Radioul se va numi News FM si va emite pe frecventa 89.0 FM, a declarat pentru Business Standard Sorin Oancea, care detine 25% in compania Antena 3 SA, ce va opera noul post.

Oancea a declarat ca nu poate oferi date despre investitia necesara pentru lansarea postului. Surse din piata afirma insa ca lansarea unui post de radio in Bucuresti costa in jur de 100.000 de euro, aici fiind incluse costurile cu dotarea tehnica, personalul, sediul, logistica, drepturile de autor.

Pentru pornirea unei retele de radio, in aceleasi conditii, se investesc aproximativ 500.000 de euro.

Metropol FM. De altfel, pe frecventa 89.0 FM emite deja de la inceputul anului 2006 un post de radio care se numeste Metropol FM si difuzeaza exclusiv muzica si jingle-uri.

Oancea a explicat ca postul emite sub alt nume decat cel din documentele oficiale depuse la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru ca au existat probleme in ce priveste inregistrarea numelui News FM, care s-au rezolvat abia saptamana trecuta.

"Radioul va functiona din toamna, sub denumirea de News FM. Nu pot sa dau o data exacta", a spus Sorin Oancea, explicand ca este prea devreme pentru a detine mai multe detalii despre viitorul post. El a mai declarat ca, dupa lansarea oficiala, postul va pastra formatul muzical actual, caruia ii va adauga buletine de stiri si emisiuni de dezbatere.

Actionari. Potrivit site-ului CNA, postul News FM va fi operat de compania Antena 3 SA, ai carei actionari sunt Corina Mirela Voiculescu, cu 48%, Oancea Sorin, cu 25%, Camelia Voiculescu, cu 21%, Fundatia Umanista Dan Voiculescu, cu 5%, si Compania pentru Cercetari Aplicative si Investitii SA, cu 1%. Aceeasi companie opereaza si postul de televiziune Antena 3.

integral in Bussines Standard