Incredibil, dar adevarat. Presedintele fundatiei „Fenomenul cosmic Tunguska”, Iuri Lavbin, a sesizat organele de ordine din orasul rus Krasnoiarsk in legatura cu disparitia unui nepretios exponat - o bucata de trei tone din meteoritul Tunguska.

Potrivit cotidianului electronic Utro, Lavbin a explicat ca in urma cu un an muzeul care dedicat Fenomenului Tunguska s-a mutat intr-o cladire noua, iar „ciobul” de meteorit a ramas la intrarea in cladirea veche. Si acum a disparut.

Porniti in cautarea uriasului bolovan, oamenii de ordin au aflat de la martori oculari ca presupusi hoti au incarcat pretiosul obiect intr-un camion si au disparut intr-o directie necunoscuta.

Imensa bucata de meteorit a fost descoperita acum trei ani, in timpul unei expeditii la locul unde se presupune ca a cazut obiectul cosmic, despre care se spune ca este unul din cele mai interese mistere ale secolului trecut.

Pentru prima data, perimetrul unde a avut loc impactul a fost cercetat in 1927. Atunci a fost descoperit un punct in jurul caruia padurea a fost culcata la pamant pe o raza de 15-30 km, aminteste Utro.