Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au scazut, in medie, cu 1,07 la suta in sesiunea de vineri, in timp ce actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au inregistrat o depreciere medie de 3,12 procente.

Valoarea tranzactiilor s-a cifrat la 60,84 milioane lei (19,19 milioane euro.)

Cele mai mari aprecieri le-au inregistrat actiunile Sinteza Oradea - 2,33 la suta, urmate de titlurile BRD - 1,74 la suta, Bermas Suceava - 1,71 la suta, Petrom - 0,93 la suta, iar cele mai severe deprecieri le-au

suferit actiunile Energopetrol - 12,32 la suta, Carbochim - 11,36 la suta, Mechel Targoviste - 9,33 la suta, Mefin Sinaia - 9,20 la suta.

Si in Europa, preturile actiunilor au suferit noi caderi, iar Banca Centrala Europeana (BCE) a intervenit pentru a doua zi in incercarea de a mentine creditele disponibile.

BCE a pompat circa 80 miliarde de dolari in circulatie dupa injectarea record de joi, de 120 de miliarde. La bursele de la Londra, Paris si Frankfurt, indicii reprezentativi au scazut cu circa 2 la suta

Pietele financiare americane se pregatesc de o noua frenezie a vanzarilor de actiuni, care va duce la scaderea valorilor acestora. Ieri, Wall Street-ul a cazut cu aproape 3 procente.

integral in Romania Libera