Dinamo a invins clar la Piatra Neamt, pe Ceahlaul, in ultimul joc inaintea debutului european de marti, din preliminariile Ligii Campionilor, contra lui Lazio Roma. Claudiu Niculescu, Danciulescu si Adrian Cristea au punctat pentru campioni, Ianis Zicu, Oprita si Bratu ratand alte ocazii imense, in timp ce doar Schumacher si Frunza au pus in pericol poarta lui Bogdan Lobont.

Ceahlaul - Dinamo, "Eurogol" Niculescu!

"Victoria cu Ceahlaul este una importanta si meritata, sunt trei puncte foarte mari. Am inceput prost in fata unei echipe bine asezate in teren. Deja gandul nostru se indreapta spre meciul de la Roma. Vrem un rezultat bun in perspectiva returului. Putem realiza o mare performanta si toti baietii cred ca putem obtine calificarea in grupe."

Mircea Rednic - antrenor Dinamo

"Am jucat total diferit fata de cum ne-am pregatit toata saptamana. Fundasii centrali au avut o prestatie inexplicabila. N-am avut agresivitate, responsabilitate, determinare in anumite faze, dar am avut si ocazii in care puteam marca.

Ar trebui ca formatiile din Bucuresti sa organizeze un play-off intre ele, iar celelalte echipe din campionat, chiar si Timisoara si CFR Cluj, sa joace fara presiunea Ligii Campionilor. Nu vreau sa comentez cum s-a primit golul doi si multe alte faze. A fost ofsaid de trei metri la golul doi."

Viorel Hizo - antrenor Ceahlaul

Mircea Rednic a facut din nou numeroase modificari in primul 11, unde au aparut Pulhac si Catalin Munteanu, reveniti dupa accidentari, iar Oprita a debutat la Dinamo, luandu-i locul lui Zicu.

Prima repriza a fost stearsa, doar reusita senzationala a lui Niculescu meritand mentionata. Capitanul lui Dinamo a trimis cu capul o bolta din coltul careului de sase metri, care l-a surprins pe Multescu, usor iesit din poarta.

In mitanul secund, alb-rosii au profitat de jocul mai avansat al nemtenilor, plecati in cautarea golului egalizator, si ocaziile s-au inmultit la poarta lui Multescu. Mai intai Zicu l-a intins pe portarul nemtean, pentru ca apoi Danciulescu sa marcheze golul doi dupa o lansare la limita ofsaidului care l-a lasat pe dinamovist singur cu Multescu.

Au urmat sutul lui Bratu, respins greu de Multescu, sansa lui Zicu, scapat singur spre poarta nemteana, dar prins intr-un final si blocat de Nohai, si golul al treilea, venit dupa o centrare a lui Izvoranu care l-a depasit pe Bratu dar a ajuns la Cristea, mijlocasul trimitand la coltul scurt de la opt metri de poarta.

Elevii lui Viorel Hizo au avut de doua ori sansa golului de onoare, dar Lobont a fost imperial la sutul superb al lui Schumacher, din afara careului, si la lovitura de cap a lui Mircea Oprea. Iar Frunza a fost oprit eronat dintr-o cursa solitara spre poarta, asistentul vazand un ofsaid imaginar.

Dinamo va pleca luni spre Italia, marti fiind programata prima mansa a duelului cu Lazio Roma din turul trei preliminar al Ligii. Returul cu italienii va avea loc la Bucuresti pe 29 august.