Pugilistul Adrian Diaconu va primi peste 400.000 de dolari pentru meciul in care il va infrunta pe Chad Dawson, campionul mondial al semigreilor, versiunea WBC.

Este cea mai mare suma primita vreodata de un profesionist roman, pentru un singur meci. In 2002, cind l-a invins la San Antonio pe Raul Balbi, Leonard Doroftei a primit doar 60.000 de dolari.

Meciul Dawson-Diaconu va fi organizat de celebrul promotor Don King, iar data si locul de desfasurare a galei vor fi anuntate in zilele urmatoare.

Don King a cistigat dreptul de organizare in urma unei licitatii desfasurate la Ciudad de Mexico, in cadrul careia a oferit o bursa mai mare decit cea a lui Garry Shaw (managerul lui Dawson). La licitatie a participat si un om de afaceri din Romania (Iosif Armas), care a incercat (fara succes) sa aduca meciul la Bucuresti.

Adrian Diaconu a cistigat dreptul de a-l provoca pe campionul mondial Dawson, dupa ce l-a invins pe americanul Rico Hoye in "finala aspirantilor". Diaconu a cistigat acel meci in repriza a treia, prin KO.