Weekendul Sziget-ului s-a deschis magistral cu gypsy-punkerii Gogol Bordello. Cu un show care a durat doar o ora, au reusit sa “faca” ziua a cel putin 10000 de romani adunati in fata la Main Stage.

Argintul viu Eugene Hutz, impreuna cu “gogolii” au avut probabil cea mai izbutita prestatie din Estul Europei, reusind sa-ti sadeasca in adancul sufletului sentimentul adevaratei libertati spirituale si sa te faca sa constientizezi faptul ca esti un om cu adevarat viu.

Un moment incredibil a fost cand aproape tot publicul s-a asezat pe vine la strofele piesei Misto, pentru ca la refren sa sara in sus. Un concert cu Gogol Bordello ar trebui vazut nu doar odata in viata, ci la fiecare inceput al unei saptamani de lucru. Se prea poate ca acest fapt sa schimbe anumite lucruri....mai multe demisii pe cap de locuitor.

A urmat Laurent Garnier, electorni, eclectic si ermetic care a tinul lumea in picioare. Nu stiu ce s-a intamplat la Pink penctru ca aveam de luat o portie reggae cu verde de Jamaica cu batranii de la Skatalites.

Seara de la Main Stage s-a incheiat cu un show cool-ironic si foarte musically-correct cu Madness. La aceeasi ora am “degustat” un spectacol industrial-music greu de digerat, dar fara indoiala high-quality music pus in scena de Skinny Puppy.

La miezul noptii...tunete si fulgere, plus multi litri de apa pe metrul patrat s-au scurs pe insula, o parte din ei si in cortul meu.

Toata ziua de sambata un nor a stat amenintator deasuprea insulei Obudai, dar toata lumea parea fericita. Cu totii am asteptat Fanfare Ciocarlia si Nine Inch Nails.

”Thank you, Thank you, Thank you....We are Fanfare Ciocarlia from Romania, spuneau ai nostri pe scena in fatza a cinci mii de oameni care dansau. Fanfare Ciocarlia au reusit ceea ce politicienilor nu prea le iese...si anume sa faca un brandinc de tara onest si cu adevarat efficient.

“There is no God up in the sky tonight” au confirmat cavalerii in negru de la Nine Inch Nails intru-un show fara cusur si maxim de energizant de o ora jumate. “You are a good fuckin’ crowd, thank you” rasfata publicul Trant Reznor, eminenta cenusie a rockului. Replica nu s-a lasat asteptata..”You are a good fuckin’ band...thank you too”

Hooverphonic si-au confiram inca odata valoare la Wan2 Stage in fatza unui public format in mare parte din nemti, iar cine a avut rabdare, la aceeeasi scena au urmat niste unguri cel putin interesanti “Zadar & The Underground Divas”.

Azi ploua si e inorat, cei care stam la corturi asteptam sa ne creasca branhii. Pentru diseara se pregatesc Faithless, cantareata cheala Sinead O’Conner & Razorlight.