Mazda a vandut in Romania, in primele sapte luni ale acestui an, 353 de automobile, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 90% fata de acelasi interval al anului precedent, se arata intr-un comunicat al importatorului general al marcii japoneze, Mazda Motor Europe.

Pe primele locuri in topul vanzarilor se afla modelele Mazda 3 cu 115 unitati, Mazda 6 cu 106 unitati, precum si pick-up-ul BT-50, cu 71 unitati.

Pana la finele acestui an, compania estimeaza ca va comercializa 1000 de automobile. Vanzarile vor fi impulsionate de intrarea pe piata romaneasca a noilor modele recent lansate in Europa, Mazda2 si Mazda CX-7.

In prezent, reteaua de vanzari Mazda cuprinde 10 dealeri si se estimeaza cresterea numarului acestora la 15, pana la finalul anului.

Alte tari care au inregistrat rezultate pentru luna iulie sunt Cehia si Slovacia, unde vanzarile au crescut cu peste 46% fata de anul anterior, inregistrand peste 200 de unitati. In Elvetia, vanzarile au crescut cu 35%, ajungand la aproximativ 470 de unitati, iar in Suedia cu 33%, la 340 de unitati.