Peste 120 de romani care nu se pot intoarce in tara din cauza pasapoartelor expirate s-au adunat in fata Consulatului din Viena pentru a solicita eliberarea unor acte provizorii, potrivit Realitatea TV. Romanii se plang ca procesul de eliberare a documentelor dureaza foarte mult.

Romanii se plang ca procesul de eliberare a documentelor dureaza foarte mult si au facut o cerere de prelungire a programului de lucru cu publicul. In mod normal, programul Consulatului este de la ora 9 pana la 12.

Consulatul Romaniei din Viena a anuntat ca tot personalul lucreaza pentru rezolvarea situatiei. De asemenea, oficialii romani au spus ca aceste incidente puteau fi evitate daca cei carora le-au expirat actele de indentitate ar fi cerut eliberarea unor acte provizorii inca de la plecarea din localitatile unde s-au aflat pana acum.

Romanii au fost opriti la granita Austriei cu Ungaria pentru ca documentele lor de identitate erau expirate si au fost trimisi la Consulatul Romaniei din Viena pentru a isi procura documente provizorii.