In primele sase luni ale acestui an, companiile de asigurari au subscris prime brute in valoare de 3,64 miliarde de lei (1,09 miliarde euro), in crestere cu 29,4% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat luni pentru NewsIn, Dan Constantinescu, membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au atins valoarea de circa 889 milioane euro. Indemnizatiile platite de asiguratori s-au cifrat la circa 471 milioane euro, cu 32,2% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit declaratiilor lui Dan Constantinescu, membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, companiile de asigurari au inregistrat, in primul semestru din acest an, prime brute subscrise din asigurari generale de circa 2,96 miliarde lei (889 milioane euro). Primele brute subscrise din activitatea de asigurari de viata au atins valoarea de circa 673 milioane lei (202 milioane euro).

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea pe segmentul asigurarilor generale a fost de 30,6% iar pe segmentul asigurarilor de viata de circa 24,15%. Valoarea indemnizatiilor totale platite de asiguratori a crescut cu 32,2% in primele sase luni ale acestui an pana la circa 1,57 miliarde lei (471 milioan euro).

Amintim ca anul trecut, piata asigurarilor a depasit valoarea de 5,72 miliarde lei (circa 1,7 miliarde euro) si ca pentru acest an Comisia de Supraveghere a Asigurarilor estimeaza ca va ajunge la aproximativ opt miliarde de lei (peste 2,4 miliarde euro).