Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni decretul privind acordarea gradului de general de brigada cu o stea colonelului George-Viorel Voinescu , adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul SRI, George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 27 iulie 2005, prin Decret semnat de Presedintele Romaniei.

Voinescu a absolvit cursurile Facultatii de Logistica din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare in anul 1994 si cursul postuniversitar - contabilitate informatizata in anul 1999. In anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului National de Aparare.

Anterior numirii in functia de adjunct al Directorului SRI a detinut diferite functii de conducere in cadrul Brigazii Antiteroriste si Directiei Financiare a Serviciului Roman de Informatii. In anul 2004 a fost avansat la gradul de colonel.

De asemenea, Traian Basescu a acordat gradul de general de brigada cu o stea si colonelului Sergiu Anton din Serviciul Roman de Informatii.

Tot luni, presedintele a semnat decretul privind acordarea gradelor de general de brigada cu o stea colonelului Tomita - Catalin Tomescu, general de flotila aeriana cu o stea comandorului Ion Avram, contraamiral de flotila cu o stea comandorului Niculae Valsan, contraamiral de flotila cu o stea comandorului Aurel Popa, toti din Ministerul Apararii.

Traian Basescu, a semnat si decretul privind acreditarea lui Costin Stefan in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Ecuador.