Liderul libian Muammar Gaddafi, s-a certat cu fiul sau, Seif al-Islam, pentru ca acesta a recunoscut ca cele sase cadre medicale, acuzate ca au infestat intentionat cu HIV peste 400 de copii libieni, au fost torturate in timpul celor opt ani de detentie in Libia, noteaza novinite.com.

"Tatal si fiul au schimbat scrisori cu mesaje dure dupa declaratiile facute de Seif al-Islam", a relatat cotidianul Libya Today, in editia electronica, citand surse bine informate din anturajul celor doi.

Gaddafi a cerut fiului sau, presedintele "Fundatiei Gaddafi", despre care se crede ca a avut un rol important in incheierea acordului care a dus la eliberarea infirmierelor, sa inceteze declaratii favorabile acestora.

El l-a sfatuit pe Seif al-Islam sa nu mai faca servicii "criminalilor si inamicilor statului libian, prin difuzarea unor zvonuri neconfirmate, care pot fi folosite pentru a da in judecata Jamahiriya".

Sursele citate au explicat ca Seif al-Islam a promis tatalui sau ca nu va mai repeta greselile facute, dupa ce acesta declarase, saptamana trecuta, ca cei sase au fost supusi la socuri electrice si au fost amenintati cu presecutarea familiilor lor.