Pe 13 august, la ICR Viena incep repetitiile la “O noapte furtunoasa” care va avea premiera pe 20 septembrie, in orasul Gmuend, informeaza ICR Viena.

Actorii Iulia Maria Popa, Horia Dacian si Franz Kattesch de la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu, alaturi de colegii lor austrieci, Manuela Seidl, Leopold Dallinger, Peter Faerber, Wolfgang Kandler, in regia lui Marius Schiener si a Dariei Magureanu, vor juca pe doua scene din orasul austriac Gmuend.

Ca eveniment special, organizatorii austrieci au initiat pe data de 19 august o excursie “romaneasca” de o zi, cu mocanita.

Pe tot parcursul traseului cu trenul pe linie ingusta care strabate regiunea turistica cunoscuta sub numele de “Waldviertel” (regiunea padurilor), calatorii vor fi serviti de actrita Manuela Seidl (imbracata in costum popular) cu tuica si vor asculta muzica populara interpretata de actorul Horia Dacian.

Proiectul “Cele mai bune comedii ale Europei”- “Spune-mi de ce razi ca sa-ti spun de unde vii” este derulat de ICR Viena, in parteneriat cu “Asociatia pentru promovarea schimbului cultural, economic si politic in cadrul Uniunii Europene” din Austria Inferioara si Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu.

Debutul, in 2007, al proiectului de lunga durata “Cele mai bune comedii ale Europei - Spune-mi de ce razi ca sa-ti spun de unde vii”, cu “O noapte furtunoasa” de I.L.Caragiale reprezinta dorinta initiatorilor austrieci de a saluta aderarea Romaniei la UE, se precizeaza in comunicatul ICR.