Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit trei oferte pentru cumpararea pachetului de actiuni reprezentand 70,11% din actiunile Intec Bucuresti, din partea unor consortii, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Aceasta este ce-a de-a doua incercare de trecere in proprietate privata a institutului Intec.

Ofertele au fost depuse de consortiul format din BG Management Consultants si Dinescu Lucian, consortiul format din Atlassib, Utis Industries si Pas Intec2004 si de consortiul format din ICIT Fibresin si Asandei Ion.

Investitorii care au depus oferte vor putea participa la negociere doar daca vor face dovada indeplinirii unor criterii de precalificare printre care experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

Metoda de vanzare a celor 190.211 actiuni ale Intec este negocierea pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.

Colegiul Director al AVAS a aprobat prelungirea cu 30 de zile a ofertei de vanzare a pachetului de actiuni detinut la Intec Bucuresti, respectiv pana la 31 august 2007.

Intec Bucuresti activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale. Actionarii societatii sunt AVAS cu 70,11%, Aris Consult Invest S.R.L. - 29,52% si Dan Codescu - 0,37%.