Procesul in cazul imfamului criminal care a ingrozit Rusia in ultimul deceniu, a inceput, luni, la Moscova. Alexander Pichushkin, supranumit si “maniacal din Bitsevsky”, este acuzat ca ar fi omorat 49 de persoane, intr-un parc din capitala rusa, in decurs de 14 ani.

Asasinul, in varsta de 33 de ani, este suspectat ca a ucis 62 de oameni, desi anchetatorii nu au probe decat in 49 de cazuri, relateaza Reuters.

Procurorii au declarat ca Pichushkin isi ademenea victimele in Parcul Bitsevsky, unde le invita sa bea vodka cu el. Ulterior, el le strivea craniile acestora cu un ciocan sau cu o sticla.

Potrivit unor martori citati de Reuters, barbatul a fost foarte calm in timpul audierilor preliminare. El urmeaza sa se prezinte in fata judecatorilor pe 13 septembrie, data la care a fost stabilit urmatorul termen al unui proces ce va fi public.

Pichushkin, angajatul unui supermarket din Moscova, a spus ca si-a omorit victimele pentu ca voia sa umple patratele unei table de sah imaginare. El mai avea de completat doar doua "patrate libere", cand a fost prins de politie, pe data de 16 iunie 2006.

De asemenea, Pichushkin si-a dorit sa doboare si recordul celui mai crud criminal in serie din istoria Rusiei, Andrei Chikatilo, condamnat pentru ca a ucis 52 de copii si tineri, intre 1978 si 1990, in sudul Rusiei. Chikatilo a fost executat pe data de 14 februarie 1994.

Alexander Pichushkin risca inchisoarea pe viata, dupa ce expertiza psihiatrica a stabilit ca acesta poate raspunde in fata justitiei.