Un foarte inalt monument al emigrantului, care asteapta OK-ul primarului Adriean Videanu, va duce la cresterea valorii terenurilor in cartierul Razoare din Bucuresti. Pe masa primarului general exista un astfel de proiect propus de un investitor care a cumparat terenuri in zona Panduri-Academia Militara.

Pentru ca acest monument sa prinda viata este nevoie de elaborarea si aprobarea unui plan urbanistic care sa stabileasca un regim de inaltime necesar blocurilor-turn.

Pe de alta parte, este stiut ca primarul Adriean Videanu a declarat de mai mult timp ca fabricile si unitatile de productie vor trebui sa iasa treptat din Capitala, asa cum impun standardele europene.

Or, in aceasta situatie se afla toate fabricile si uzinele aflate pe Bulevardul Progresului (fost Trafic Greu), vecine cu Titanmar-Marmosim (firma apartinand familiei Videanu). Iar dupa iesirea din oras a unitatilor de productie, aceasta arie industriala va deveni un extrem de atractiv spatiu imobiliar.

Asta si pentru ca Primaria Capitalei deruleaza deja un pasaj rutier important tot la Razoare, care are ca scop fluidizarea circulatiei si care va crea legaturi rutiere rapide intre Razoare si iesirile spre vestul si nordul orasului.

Integral in Gandul