Grupul de companii Iulius, detinut de Iulian Dascalu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din sectorul real estate din Romania, si banca germana Eurohypo AG au incheiat un contract de imprumut in valoare de 175 mil. euro pentru refinantarea proprietatilor detinute de grup.

Este vorba de mall-urile din Timisoara, Iasi si Cluj si cladirea de birouri Terra Center din Timisoara. Aceasta este cea mai mare finantare imobiliara de pe piata locala si va fi folosita pentru derularea unor noi proiecte imobiliare de catre Iulius Group.

Eurohypo AG este o banca specializata in plasamente de real estate care se concentreaza pe piata romaneasca exclusiv pe furnizarea de finantari pentru sectorul imobiliar.

"Creditul de 175 de milioane de euro va fi utilizat atat pentru rambursarea unor credite anterioare sau pentru refinantari, cat si pentru proiecte viitoare de dezvoltari imobiliare", a declarat pentru ZF Transilvania Iulian Dascalu.

El nu a dorit sa precizeze ce pondere din actualul credit va fi folosita pentru rambursarea celor luate anterior de la alte banci, insa a precizat ca, pe langa proiectele aflate in desfasurare la Timisoara, Cluj, Iasi si Suceava, Iulius Group se va orienta spre orasele mari ale Romaniei, in special cele cu peste 100.000 de locuitori.

Dascalu a declarat ca, in prezent, valoarea creditelor contractate pentru realizarea proiectelor grupului este intre 35% si 85% din valoarea finantata a fiecaruia dintre acestea.

Integral in Ziarul Financiar

de Anca Enoiu