Compania Antibiotice Iasi a realizat in prima jumatate a acestui an un profit de 24 milioane de lei, cu 25% mai mare decat in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al producatorului de medicamente.

Vanzarile nete ale companiei au atins valoarea de 102 milioane lei, cu 17% mai mare fata de perioada similara a anului trecut. Cea mai mare pondere este detinuta de vazarile pe piata interna, aproximativ 90%.

Majorarea volumului de vanzari pe piata interna a fost sustinuta, in intervalul 1 ianuarie - 30 iunie 2007, atat de cresterea pe segmentul Retail, cat si de consolidarea pe canalul Hospital, in conditiile in care vanzarilor catre spitale le revine in continuare o pondere importanta in sistemul de distributie.

Potrivit directorului economic al companiei, Constantin Nicuta, pentru acest an se preconizeaza cresterea cifrei de afaceri cu 20% fata de anul precedent si obtinerea unui profit de 36,5 milioane lei.

Antibiotice Iasi este singura companiei integral romaneasca aflata intre primele zece firme de profil care activeaza pe piata romaneasca, cu o cota de 3,1%, conform Cegedim.

Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, ce detine 53,01% din capitalul societatii.