Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, marti, dupa sedinta liderilor formatiunii, ca partidul pe care-l conduce doreste alegeri euro-parlamentare pe 9 decembrie.

Potrivit legii privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, Romania trebuie sa-si desemneze reprezentantii in legislativul comunitar pana pe 31 decembrie 2007. Legea 33 din 2007, spune la articolul 8 ca data alegerilor se stabileste cu 90 de zile inainte.

Adrian Videanu declarase anterior ca PSD si PNL si-ar dori ca data alegerilor sa fie... "33 decembrie".

Mircea Geoana a mai declarat ca s-a decis colaborarea cu firma de consultanta britanica Penn, Schoen & Berlan Associates pentru ca este una dintre cele mai puternice firme de specialitate din Marea Britanie

PSD a decis, in unanimitate, sa depuna o motiune de cenzura la adresa Guvernului pana pe 10 septembrie. "Decizia conducerii PSD, care va fi supusa forurilor statutare este ca partidul nostru sa initieze si sa depuna o motiune de cenzura la adresa Guvernului, pana cel tarziu la 10 septembrie", a declarat marti, la Bran, Mircea Geoana, presedintele PSD.