Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a sanctionat ieri postul Antena 3 cu 2.500 de lei pentru ca in emisiunea „In gura presei”, din 22, 23, 25 si 26 iulie, realizatorul Mircea Badea a insultat un politist si i-a facut publice numele si numarul de telefon.

Membrii CNA au luat aceasta decizie dupa ce Politia Romana a trimis o scrisoare de sesizare, in care era reclamat comportamentul prezentatorului.

„Isi permite exagerat de mult”

Mircea Badea a relatat pe parcursul mai multor emisiuni despre un politist cu care a avut o altercatie pe o sosea din tara. Pentru Badea, politistul a fost „un penibil”, „o bula de slana”, „o bila de grasime”, „un balon de puroi” si „ un porc”.

Tot cu referire la „Garcea”, realizatorul emisiunii „In gura presei” a spus ca „toti imbecilii pamantului s-au facut militieni”. Apoi, Badea a dat pe post numele si numarul de telefon ale presupusului politist, pe care le-a primit prin SMS.

Mircea Badea spune ca in SMS-ul trimis de politist erau amenintari pentru realizator si injurii la adresa telespectatorilor.

Membrii CNA Cristina Trepcea, Radu Teodorel si Gelu Trandafir au spus ca realizatorul a folosit postul Antena 3 pentru rafuieli personale. „In ultimii ani, el (Mircea Badea - n.r.) isi permite exagerat de mult, la adresa tuturor, orice fel de personaje ar fi”, a comentat si Constantin Dutu.

Astfel, Mircea Badea a primit o amenda de 2.500 de lei pentru folosirea unui limbaj injurios, pentru ca nu a protejat demnitatea umana si minorii si pentru ca nu a dat drept la replica persoanei vizate de comentariile sale.

Badea nu are nicio parere

Contactat telefonic, Mircea Badea a spus ca nu are nicio parere cu privire la decizia CNA, dar ca isi va face una pana cand intra in direct. „Nu ma intereseaza ce vorbesc membrii CNA, ci ceea ce e scris si pana la ora asta n-am primit o notificare in acest sens”, a spus relizatorul.

Membrii CNA au discutat in sedinta de ieri posibilitatea de a sesiza organele competente in astfel de cazuri, intrucat CNA se ocupa doar de aspecte privind legislatia audiovizuala. Ioan Onisei a propus ca institutia sa sesizeze Clubul Roman de Presa (CRP) pentru modul in care Mircea Badea practica meseria de jurnalist. Consiliul nu a supus insa la vot aceasta propunere.

integral in EvZ