Valoarea despagubirilor platite de companiile de profil romanilor care si-au facut asigurare de viata sau au incheiat o polita pe segementul asigurarilor generale a crescut cu peste 30% in primul semestru, comparativ cu acelasi interval din 2006. Totusi, evolutia pietei este pozitiva, pana la finele anului in curs fiind estimat un avans de 25-30%, pana la peste doua miliarde de euro.

Aproape opt milioane de romani si-au facut asigurari generale, in vreme ce putin peste 7 milioane au incheiat polite pentru riscurile care le ameninta viata.

Datele preliminare privind evolutia pietei de asigurari din Romania, facute publice de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), arata ca rata daunalitatii a crescut mai repede in intervalul ianuarie-iunie 2006 decat avansul consemnat de piata in cazul asigurarilor generale si de viata.

Daunele platite pe aceste segmente s-au majorat cu 31-32% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2006. Despagubirile platite pentru asigurarile de viata si cele generale au fost de peste 87 milioane de lei (26,1 milioane de euro), respectiv 1,48 miliarde de lei (444,2 milioane de euro).

Chiar daca numarul si valoarea primelor brute subscrise a fost mai mare decat cifrele raportate la sfarsitul lunii iunie 2006, ritmul de crestere a fost mai mic decat cel consemnat in cazul ratei daunalitatii, de 24% la asigurarile de viata si 30,7% la asigurarile generale.

integral in Curentul