Gigantul software american a finalizat achizitia companiei de publicitate pe internet aQuantive, pentru suma de sase miliarde de dolari, in vreme ce Google asteapta inca, din partea organismului american antimonopol, aprobarea pentru achizitia companiei concurente DoubleClick, potrivit Reuters.

Compania aQuantive va deveni o subsidiara a Microsoft, iar conducerea firmei a demisionat, conform intelegerii. Fostul directorul companiei aQuantive, Brian McAndrews, va coordona toate activitatile companiei Microsoft cu privire la publicitatea online, potrivit New York Post, care a citat surse din piata.

Preluarea companiei aQuantive pentru suma de sase miliarde de dolari reprezinta cea mai mare achizitie din istoria companiei Microsoft si a fost decisa in mai, la o luna dupa ce Google a anuntat o achizitie similara.

Google a oferit 3,1 miliarde de dolari pentru preluarea firmei de publicitate online DoubleClick, dar reprezentantii guvernului federal american investigheaza termenii tranzactiei, in urma unor plangeri depuse de Microsoft si de alte companii, care sustin ca Google ar obtine astfel prea multa putere pe segmentul publicitatii online.

integral in Adevarul