Numarul doi mondial la tenis, Maria Sarapova, va vizita regiunile care au avut de suferit de pe urma accidentului nuclear de la Cernobal, in 1986. Pana la catastrofa, familia viitoarei campioane a locuit in orasul Gomel, nu departe de locul dezastrului nuclear. Dupa tragedie, cand mama Masei era deja insarcinata, parintii au decis sa se mute in localitatea siberiana Niagan.

„Pot spune ca am fost norocosi avand posibilitatea de a parari locurile radiate. Multi alti oameni nu au avut insa aceasta sansa”, declara cea mai buna jucatoare de tenis a Rusiei, intr-un interviu acordat presei occidentale.

„Acum, in calitate de ambasador al bunei vointe, intentionez sa ma intorc in acele locuri. In primul rand vreau sa vad noile institutii pentru copii care se construiesc acolo - spitale si scoli”, adauga Masa Sarapova. Dupa toate probabilitatile, vizita va avea loc in vara anului viitor.

Aceasta nu este prima actiune umanitara la care participa renumita sportiva. In 2004, ea a vandut automobilul Porsche primit ca premiu la campionatul mondial WTA, banii astfel obtinuti (aproximativ 56.000 dolari) fiind varsati in contul victimelor atentatului de la Beslan.

Iar in februarie anul curent, Sarapova a tranferat 100.000 de dolari fundatiei care se ocupa de refacerea raioanelor afectate de dezastrul de la Cernobal.