Cotidianul

Pentru 2 euro mp, afli pe unde pierzi caldura din casa

de Nicu Stan     Cotidianul
Joi, 16 august 2007, 0:00


„Aparatul Blower Door ajuta la crearea unei subpresiuni intr-o incapere, astfel incit se intareste efectul diferentei de temperatura vizibil cu aparatul fototermic“, ne-a spus Emilian Pavel, Assistent Manager al firmei Termocert.

In functie de suprafata verificata, pretul testarii variaza intre 2 si 8 euro pentru metrul patrat util.„Cu cit suprafata este mai mare, cu atit pretul va fi mai mic“, a precizat Emilian Pavel.

Sistemul Blower Door este compus dintr-un ventilator, masca pentru usa/fereastra, un generator si un aparat ce evalueaza si urmareste evolutia „efortului“ depus de aparat pentru a mentine o subpresiune de 50 de bari in incapere. Pentru rezultate bune, toate iesirile/intrarile in casa vor trebui acoperite.

„Cel mai bine este ca masca si ventilatorul sa se monteze la usa principala, de la intrare. Toate usile vor trebui deschise, geamurile se vor inchide. Trebuie astupate toate gurile pe unde poate intra aerul, inclusiv scurgerile de la chiuvete si cada“, a adaugat Emilian Pavel.

Dupa ce subpresiunea scontata a fost obtinuta, aerul in plus fiind evacuat, se fac poze cu aparatul fototermic. „Aceste poze vor arata pe unde se pierde energie“, a subliniat Emilian Pavel, adaugind ca sistemul ofera varianta optima de izolare, ce duce la scaderea costurilor de intretinere pe timp de iarna. Izolarea termica va avea beneficii si vara.

Masca si ventilatorul se pot monta si intr-un geam al locuintei. „Pe timp de vara, izolarea termica a unei cladiri ajuta la mentinerea unei temperaturi scazute in interiorul apartamentului sau al casei“, a spus reprezentantul Termocert. In urma acestor poze, arhitectii pot propune renovarea optima.

„La cerere, si noi putem propune solutiile de renovare a cladirii“, a precizat Emilian Pavel.
Integral in Cotidianul86 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică