Den Braven Romania a acuzat compania, prin memorii adresate mai multor institutii oficiale, printre care Guvernul Olandei, Ambasada Olandei la Bucuresti si Presedintia Romaniei,

in care aparea o serie de informatii false referitoare la activitatea si caracteristicile produselor Selena si acuzatii de dare de mita in valoare de 1 milion euro, se mai arata in comunicat.

"Enormitatea acuzatiilor Den Braven Romania la adresa Selena a ajuns intr-un punct in care poate fi pusa pe seama intentiei deliberate de a prejudicia compania noastra. Selena isi deruleaza activitatea dupa reguli de etica si integritate fata de clienti si parteneri.

De aceea, nu putem accepta strategia de business Den Braven Romania de denigrare a competitorilor, folosita in locul celei de imbunatatire a calitatii produselor. Tin sa precizez faptul ca in niciuna din tarile din lume in care cele doua companii sunt prezente si concurente, reprezentantele

Den Braven nu au adoptat o astfel de strategie de abordare a pietei si a competitiei, precum a facut cea din Romania", a declarat Dorin Spataru, director general al Selena Romania.

Oficialii Selena Romania considera ca, prin intreaga sa activitate directionata asupra denigrarii companiei, Den Braven a savarsit fapte de concurenta neloiala prevazute de legea nr. 11/1991.

In acest sens, se intelege si comunicarea sau raspandirea de catre un comerciant de afirmatii mincinoase asupra unui concurent sau asupra marfurilor si/sau serviciilor sale, afirmatii de natura sa dauneze bunului mers al intreprinderii concurente, au mai declarat reprezentantii Selena.

Una articol de Laurentiu Matache

Integral in Curierul National