Proprietarii hotelurilor clasificate la o stea si doua stele vor micsora tarifele de cazare cu 10-25%, incepind cu acest sfirsit de saptamina. Conform MEDIAFAX, dupa 21 august, cazarea va fi mai ieftina cu pina la 15% si in hotelurile de 3, 4 si 5 stele.

Reducerile se vor aplica mai ales in statiunile din sudul litoralului, in vreme ce, in Mamaia, tarifele la cazare se vor mentine la nivelul virfului de sezon inca cel putin o saptamina. De la 1 septembrie se anunta un nou val de reduceri de preturi, o data cu lansarea programului „O saptamina la mare“.

In Olimp, Neptun, Eforie sau Saturn, o camera intr-un hotel de o stea va costa in medie 50 de lei pe noapte, la 2 stele, 70 de lei, tarifele vor ajunge la 160 de lei intr-un hotel de 3 stele, iar la 4 stele, o camera dubla va costa 260 de lei.

In Mangalia, reducerile de tarife se vor aplica din 20 august, o camera la un hotel de 2 stele ajungind de saptamina viitoare la 100 de lei/persoana, la 3 stele, 120 de lei/persoana/noapte, iar la 4 stele, in medie, 160 de lei/persoana/noapte.

In Mamaia, la un hotel de 3 stele, dupa 25 august, camera dubla va costa 270 de lei, la 4 stele va ajunge in medie la 300 de lei, iar la 5 stele, o camera single va costa 350 de lei.

Hotelierii spera la o prelungire a sezonului pina pe 1 octombrie, in conditiile in care, in acest an, vremea a fost foarte buna pentru plaja. Conform datelor centralizate de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, in aceasta vara, gradul mediu de ocupare a spatiilor de cazare de pe litoral a fost de 80%, in timpul saptaminii, si de 100%, in weekend.