Indicii Bursei de Valori Bucuresti au terminat saptamana in scadere, dupa ce, la jumatatea sedintei, toti indicii erau pe plus. Volumul schimburilor incheiate pana la finele sedintei bursiere a fost de 85,52 milioane de lei (26,11 milioane de euro).

Indicele compozit al Bursei, BET-C, a cunoscut cea mai mare scadere, de 1,13%, in vreme ce ceilalti indici s-au depreciat cu mai putin de un procent. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a scazut cu 0,97%, iar indicele celor cinci societati de investitii financiare, BET-FI, s-a diminuat cu 0,52%%.

Titlurile BRD au ocupat prima pozitie in clasamentul lichiditatii, cu schimburi de 17,47 milioane de lei, urmate de actiunile Bancii Transilvania, cu tranzactii de 16,77 milioane de lei.

Cele mai mari scaderi s-au consemnat in dreptul Mecanica Ceahlau (-14,81%), Electroputere (-11,76%), Agras Vienna Insurance Group (-8,82%), in vreme ce actiunile Turism Felix SA Bile Felix (+7,14%), Sinteza (+6,67%) si Condmag (+6,60%) au inregistrat cele mai importante cresteri.

"Bursa de Valori Bucuresti a mers in acelasi sens cu bursele europene", a caracterizat sedinta bursiera de vineri Adrian Simionescu, director general la Finans Securities.

"Cred ca sa simtit un efect pozitiv pe piata, lichiditatea a inregistrat o usoara crestere ceea ce indica o stopare a caderilor masive din zilele anterioare. In mare, Europa a trecut in parte pe verde, si de aceea, cred, ca a trecut acea perioada de panica, iar de saptamana viitoare este posibil sa asistam la cresteri ale cotatiilor BVB", a mai declarat Adrian Simionescu, pentru HotNews.ro.