Seif al-Islam, fiul liderului libian Mouammar Khadafi, a avertizat statele europene care au misiuni militare in Irak si Afganistan cu privire la riscul inevitabil al unor atacuri teroriste comise de extremisti islamisti, informeaza site-ul Novinite.com si Mediafax.

"Singura solutie pentru combaterea radicalismului este retragerea rapida a trupelor occidentale din Irak si Afganistan, precum si solutionarea problemei palestiniene", a declarat Seif al-Islam, citat de agentia austriaca APA.

El a facut aceste declaratii in Austria, unde efectueaza o vizita la invitatia lui Joerg Haider, fostul lider al Partidului Libertatii (de dreapta). Seif al-Islam a precizat ca inclusiv ofertele de asistenta economica si umanitara pot expune natiunile occidentale la atacuri din partea extremistilor.

Al-Islam a apreciat ca radicalismul islamic invadeaza Europa prin recrutarea tinerilor musulmani, care sunt receptivi la mesajul militantilor.

Bulgaria are o unitate necombatanta formata din 154 de soldati, care asigura securitatea taberei de refugiati de la Ashraf, situata la 60 de kilometri nord de Bagdad. Dintre cei 400 de soldati din Afganistan, o parte actioneaza la Kabul, iar ceilalti asigura securitatea aeroportului din Kandahar.

integral in Romania Libera