Liderul social-democrat, Mircea Geoana, sustine ca formatiunea pe care o conduce nu va purta niciun fel de discutii sau negocieri subterane, inaintea introducerii, in Parlament, a motiuni de cenzura la adresa Guvernului. Potrivit corespondentului Hotnews, presedintele PSD a facut aceste declaratii la o conferinta de presa pe care a sustinut-o, sambata, la Bistrita.

"In clipa in care motiunea va fi introdusa, in acel moment, in mod democratic si transparent, se va declansa - mai ales daca ea va trece - un proces natural de discutii transparente si consultari interparlamentare din care va trebui (...) sa rezulte cel mai bun guvern pentru Romania, care sa guverneze tara pana la finalul acestui ciclu politic.

Ce rezultat va avea aceasta negociere, vom afla la acel moment", a precizat liderul PSD.

Geoana a reluat criticile la adresa Guvernului Tariceanu, pe care il considera slab, neperformant si incapabil de o buna guvernare. El a adaugat ca, in aceste conditii, introducerea une motiuni de cenzura este un gest firesc.

Mai mult, Geoana sustine ca ceea ce se va face dupa caderea Guvernului Tariceanu este o responsabilitate comuna a partidelor parlamentare si este o responsabilitate esentiala a presedintelui.