Vanzatorii de flori din Bucuresti vor organiza, luni, in Capitala, un mars de protest, ca urmare a refuzului primarului general, Adriean Videanu, de a stabili locatiile pentru comertul cu flori si de a aproba modelul de chiosc, informeaza NewsIn, citand un comunicat al Asociatiei Florarilor din Romania.

Protestatarii vor pleca din Piata George Enescu, pe traseul Calea Victoriei - Bd-ul Regina Elisabeta - Primaria Municipiului Bucuresti - Splaiul Independentei - Piata Unirii - Bd-ul G. Coposu - B-dul Matei Basarab - Primaria Sectorului 3.

Florarii sunt nemultumiti de faptul ca primarul general, Adriean Videanu, a amanat constant stabilirea locatiilor pentru comertul cu flori si a tergiversat aprobarea modelului de chiosc la nivelul municipiului Bucuresti, incalcand astfel un protocol semnat cu reprezentantii AFR la sfarsitul anului trecut.

Potrivit protocolului de colaborare intre Primaria Capitalei si Asociatia Florarilor, semnat in octombrie anul trecut, pana in 18 iulie 2007 trebuia intocmit un plan de modernizare a retelei de comercializare a florilor, care sa contina amplasamentele viitoarelor chioscuri, tipul de mobiler stabilit de comun acord.

Pana in 20 iulie, planul de modernizare trebuia sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dar nici un termen nu a fost respectat.