Politistii spun insa ca, in realitate, sunt peste 200.000 de turisti, avand in vedere ca oamenii se cazeaza si la gazde. Si ar mai fi locuri!

Se cunoaste dupa localnicii care stau la marginea drumului si flutura chei de apartament, semn ca turistul care vine in ultimul moment la mare poate gasi oricand un pat unde sa doarma.

Cei mai multi turisti sunt inregistrati in sudul litoralului, unde tarifele sunt mai mici. La Neptun erau 40.000, la Vama Veche 23.000 (nepunand la socoteala blatistii), la Eforie si Costinesti cate 22.000, iar la Mamaia aproape 18.000.

„Statiunea este preferata mai ales de cei care vin in weekend sa toace banii”, spune Cristian Barhalescu, directorul unei agentii de turism din Constanta.

Barhalescu a observat ca litoralul romanesc este vizitat de romanii de clasa medie care au pregatit din vreme intre 300 si 700 euro pentru un concediu in hotelurile de 3 si 4 stele:

„Sunt oameni care au testat Bulgaria, Turcia, Grecia sau Spania si au realizat ca si la noi au nisip, mare, telegondola, autobuze supraetajate, parcuri de distractie”.

Integral in Evz