“In primul semestru din 2007, tranzactiile noastre de referinta au fost cele in care am mizat pe coroana ceha si pe leul romanesc. In ceea ce priveste leul, expunerea noastra se ridica la 400 mil. lei (121 mil. euro) si vizeaza operatiuni financiare pe termen de 3-5 ani”, se arata intr-un document intern al bancii.

Banca olandeza, care detine un sfert din piata de credite ipotecare, 40% din piata de economisire, precum si operatiuni pe pietele din Statele Unite, Australia, India si din alte zone, este considerata printre primele 10 cele mai sigure banci europene.

Oficialii Rabobank au notificat BNR, la finele lunii iunie 2007, intentia de a derula in Romania, prin intermediul subsidiarei din Irlanda, doua tipuri de operatiuni bancare: acordarea de credite de consum si ipotecare, precum si afaceri pe piata factoringului.

Olandezii de la Rabobank au participat la procesul de privatizare a CEC.

Presedintele Rabobank, Bert Heemskerk, a declarat ca Romania ramane in continuare o tinta importanta, mai ales pe partea de creditare a agriculturii. Deja, Rabobank are in plan pe 2008 investitii de 25 mil. euro intr-un proiect rezidential.

Un articol de Dan Popa