Jurnalistii australieni au publicat recent lista celor mai trasnite legi care au existat in lume. Chiar daca pe primele locuri se afla Marea Britanie si Statele Unite, Romania e prezenta si ea pe lista cu o prevedere legislativa haioasa.

Autorii articolului sustin ca in Romania, in perioada comunista, imaginile cu celebrul personaj de desene animate Mickey Mouse au fost interzise sub pretextul ca acestea i-ar fi putut speria pe copii.

Senatorul PNL si istoricul Puiu Hasotti spune insa ca nu stie sa fi existat vreodata aceasta lege. 'N-am auzit de aceasta prevedere. Nu stiu de unde au scos informatia jurnalistii australieni. Ar trebui cautat intr-o baza de date', a declarat el.

In Finlanda, au fost interzise la un moment dat benzile desenate cu Donald Duck pentru ca personajul nu purta pantaloni.

In Marea Britanie este permis sa iti bati sotia doar pana in ora 21.00 si daca nu ii deranjeaza pe vecini.

Si alte lucruri ciudate sunt interzise la britanici, ca de exemplu sa mori in Camerele Parlamentului sau sa transporti in taxi caini turbati sau cadavre.

Americanii au si ei o multime de legi ciudate. Astfel, in statul Florida, femeile necasatorite care sar cu parasuta duminica sunt pasibile de inchisoare.

Femeile din statul Vermont au nevoie de acordul sotilor ca sa-si puna proteza dentara.

Pompierii din Missouri nu au voie sa salveze femei imbracate in camasi de noapte.

In Singapore e ilegala guma de mestecat.

Soferii betivi pot fi pedepsiti cu moartea in San Salvador.

Mai rau, intrarea pe Internet poate fi pedepsita cu inchisoarea in Uniunea Myanmar, Asia de sud-est.

Un articol de Clement Sava

Integral in Libertatea