George Mihaita se afla in turneu in Marea Britanie in perioada 16-27 august, cu spectacolul "Revizorul", in care joaca alaturi de sotie (actrita Delia Seceleanu), de Stefan Banica Jr., Virginia Mirea, Valentin Teodosiu si alti colegi, in cadrul festivalului Fringe, cel mai mare eveniment de arta din lume.

Scandalul conjugal a avut loc in seara zilei de joi a saptamanii trecute, intr-o camera a hotelului Holyrood Hotel din Edinburgh, unde cuplul a fost cazat.

Surprinsa cu doi barbati

Conform Daily Record, o alta publicatie engleza care a relatat pe larg incidentul, Delia Seceleanu a iesit in fata hotelului sa fumeze o tigara, in jurul orei 22.00, moment in care a fost surprinsa de George Mihaita discutand cu doi barbati. Scena l-a scos din sarite pe actorul cu 23 de ani mai in varsta decat sotia sa.

Acesta a urcat in camera de hotel si a refuzat sa-i deschida usa Deliei, care l-a rugat minute in sir sa o lase sa intre. Inspectorul Malcom Stewart, chemat la fata locului de managerul hotelului, a declarat pentru The Scotsman:

"Dupa ce a ciocanit la usa mai multe minute, Mihaita i-a permis sa intre in camera, insa era atat de suparat incat a luat o veioza de pe masa si a lovit-o in cap".

Jurnalistii de la Daily Record sugereaza ca actorul s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice, explicand astfel corectia dureroasa aplicata sotiei de catre directorul Teatrului de Comedie din Bucuresti.

Mustrat de judecator

In urma loviturii, Delia Seceleanu s-a ales cu o taietura in zona craniana. In prezenta politiei, George Mihaita a tinut sa sublinieze ca este directorul unei companii de teatru si ca se afla in prima seara de spectacol la Teatrul Majestic din localitate, cu piesa "Revizorul" in care detine rolul principal.

De altfel, in fata judecatorului Katherine Mackie, avocatul din oficiu primit de Mihaita a precizat ca actorul roman regreta comportamentul pe care l-a avut si a cerut ca acesta sa fie eliberat pentru ca trupa sa-si poata continua reprezentatiile.

Judecatorul l-a amendat pe Mihaita cu suma de 650 de lire sterline (3.137 de lei) si i-a atras atentia ca este inacceptabil sa-ti rezolvi disputele domestice in maniera in care a procedat el.

Integral in Ziarul