Premierul ucrainean Viktor Ianukovici s-a pronuntat pentru desfiintarea imunitatii parlamentare pentru toti deputatii, ministrii si pentru presedinte.

Seful stafului electoral al Partidului Regiunilor - parid condus de premier, Boris Kolesnikov, a completat lista initiativelor formatiunii sale si a sugerat micsorarea de 15 ori a lefurilor de deputati, adica egalizarea lor cu salariul mediu pe economie, precizeaza cotidianul Vzgliad.

In schimb, deputatii cu rezultate meritorii in activitate vor fi distinsi cu prime din buzunarul partidului. „Deputatii trebuie sa inceapa sa traiasca precum ucrainenii de nivel mediu incepand cu 1 ianuarie”, a lansat Kolesnikov, anuntand, totodata, alt proiect al regionalilor - construirea, la periferia capitalei, de camine pentru deputatii care nu sunt din Kiev.

„La servici, deputatii vor folosi transportul in comun, pentru a fi mai aproape de oamenii simpli”, a explicat seful stafului electoral al formatiunii primului ministru.

In alta ordine de idei, vicepremierului Dmitri Tabacinik a anuntat ca in 2007 pentru intretinerea secretariatului prezidential s-a alocat din visteria statului suma de 860 milioane grivne, cu aproape 80 de milioane mai mult decat pentru intretinerea intregului corp deputatesc.