Valoarea activelor nete ale celor cinci fonduri de pensii facultative (pilonul III) a crescut, in perioada 3-10 august, cu 13,31% pana la valoarea de peste 404.178 lei, iar numarul participantilor atras de respectivele fonduri a fost de 4.465 persoane, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cei mai multi participanti au fost atrasi de catre AZT Moderato, unul din cele doua fonduri de pensii facultative administrate de catre Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.

Potrivit CSSPP, pe piata pensiilor facultative (pilonul III) activeaza in prezent cinci fonduri, respectiv: ING Clasic (administrat de ING Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative) si BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata).

La data de 10 august, valoarea activelor nete ale acestor fonduri a depasit suma de 404.178 lei, in crestere cu 13,31%, numarul total de participanti fiind de 4465 persoane. Fondul AZT Moderato a atras cei mai multi participanti, respectiv 2937 participanti, in timp ce AZT Vivace avea doar 17 participanti.

ING Clasic a atras 897 de participanti, Pensia Mea - 434 participanti, iar BCR Prudent - 180 de participanti.

In privinta evolutiei saptamanale a activelor nete, in perioada 3-10 august, cea mai mare crestere a activelor nete, de peste 172,2% a fost inregistrata de catre AZT Vivace.