Deputatul independent Nati Meir vrea sa infiinteze un nou partid politic, care s-ar putea numi Partidul Libertatii si Justitiei. Meir, ultima data membru PD, se declara "adeptul ideii de clarificare fara echivoc a politici romanesti", sustinand ca este timpul ca intreaga clasa politica sa lucreze pentru cetateni.

Potrivit unui comunicat de presa trimis redactiei HotNews.ro, Nati Meir anunta ca si-a definitivat agenda politica pe care o va urma in contextul repozitionarii fortelor politice parlamentare din Romania. In opinia lui Meir, un parlamentar independent nu are forta politica necesara, fapt care l-a determinat sa se gandeasca la infiintarea unui nou partid politic.

Fost consilier al lui Corneliu Vadim Tudor, Nati Meir s-a inscris in luna iunie 2007 in PD, dupa ce in prealabil semnase motiunea de cenzura a democratilor. Adeziunea lui Meir nu a fost validata de nici un for al PD. Presedintele partidului, Emil Boc, a devenit reticent cu privire la adeziunea lui Nati Meir dupa ce presa a scris despre dosarele penale pe numele deputatului independent.

Deputatul Nati Meir a demisionat din PD si i-a acuzat pe liderii democrati de dare de mita. Meir a solicitat la vremea respectiva Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa sesize Parchetul pe motiv ca liderii democrati i-au oferit drept mita un loc in Parlament la alegerile viitoare.