Retailerul francez Carrefour a anuntat marti ca se va retrage de pe piata din Elvetia, dupa ce a vandut participatia de 50% detinuta la operatorul elvetian de hipermarketuri Distributis, potrivit Reuters. Compania franceza a vandut participatia la Distributis catre retailerul elvetian Coop, in urma unei tranzactii in valoare de 470 milioane de franci elvetiei (390 milioane de dolari).

Potrivit unui comunical al Carrefour, aceasta tranzactie face parte din strategia sa de a renunta la activele care nu formeaza obiectul de baza al activitatilor proprii.

“Nu beneficiam de o prezenta sufficient de puternica pe aceasta piata”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Conform Reuters, Carrefour a anuntat ca doreste sa se concentreze pe majorarea valorii actiunilor, ceea ce a dat nastere la unele speculatii privind realizarea unor tranzactii cu active imobiliare proprii, dupa ce holdingul miliadarului francez Bernard Arnault a decis sa coopereze cu fondul privat de investitii Colony Capital pentru a prelua o participatie de 9,1% din Carrefour.

“Pretul pare rezonabil, insa tranzactia este una modesta”, au declarat reprezentantii Natixis Securities.

Distributis, detinut in proportii egale de Carrefour si Maus Freres, detine 12 hypermarketuri si a beneficiat de vanzari consolidate de 504 milioane euro in 2006. Compania detine o cota de 1,1% din piata elvetiana de profil.

Maus Freres, care detine magazinele non-alimentare Manor, a anuntat, deasemenea, ca isi va vinde participatia catre Coop.

In Romania, Carrefour este unul din cei mai importanti retaileri, cu o retea de opt hipermarketuri: cinci in Bucuresti si cate unul in Brasov, Constanta si Ploiesti.