Cosmote Romania si BRD - Groupe Societe Generale au incheiat un parteneriat care permite utilizatorilor operatorului de telefonie mobila achitarea facturilor telefonice la oricare dintre cele 1.100 de ATM-uri detinute de BRD la nivel national, conform unui comunicat de presa al Cosmote. Plata facturii este efectuata fara comision si nu presupune existenta unui angajament anterior cu banca.

Potrivit acordului, utilizatorii Cosmote pot achita facturile intr-un timp rapid prin tastarea codului de client, 24 de ore pe zi, la oricare dintre ATM-urile bancii BRD - Groupe Societe Generale. Reprezentantii Cosmote sustin ca initiativa a venit ca urmare a cresterii preferintei clientilor pentru utilizarea serviciilor de plata electronice.

Momentan, la nivel de piata, 12% dintre facturile de telefonie sunt achitate electronic, incluzand plata prin ATM, insa procentul este estimat sa creasca la 15% pana la sfarsitul anului.

Facturile COSMOTE mai pot fi achitate si prin casieriile magazinelor Cosmote, Germanos, Romtelecom, Internity, sucursalele Alpha Bank, Banc Post, CEC, ING Bank si in peste 500 de oficii informatizate ale Postei Romane.

Cosmote Romania, membra a grupului Cosmote, s-a lansat pe piata romaneasca in luna decembrie a anului 2005. La sfarsitul lunii aprilie a acestui an, compania avea peste doua milioane de utilizatori. Grupul Cosmote are o prezenta extinsa in tarile din sud-estul Europei, unde inregistreaza un numar total de peste 12,2 milioane utilizatori.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania ca marime, cu active in valoare de peste 9,8 miliarde euro. Banca are peste 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 600 de sucursale, 1.100 ATM-uri si 10.000 POS-uri. BRD este a doua mare companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, dupa capitalizare (aproximativ sase miliarde de euro).