Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat sedinta de tranzactionare de marti in scadere, dupa ce luni au inchis pe plus. Volumul schimburilor incheiate pana la finele sedintei bursiere a fost de 76,88 milioane de lei (23,45 milioane de euro).

BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, a cunoscut cea mai mare scadere, de 1,96%. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, s-a diminuat cu 0,98%, iar indicele compozit al Bursei, BET-C, a pierdut 0,46%.

Titlurile S.S.I.F. Broker au ocupat prima pozitie in clasamentul lichiditatii, cu schimburi in valoare de 7,84 milioane de lei, fiind urmate de actiunile BRD si SIF Oltenia, cu tranzactii de 5,62 milioane de lei, respectiv 5,07 milioane de lei.

Cele mai mari scaderi s-au consemnat in dreptul Zimtub (-14,81%), Electroputere (-4,17%1%), Prodplast (-3,12%), in vreme ce actiunile Agras Vienna Insurance Group (+14,79%), Mecanica Ceahlau (+9,32%) si Flmingo International (+6,44%) au inregistrat cele mai importante cresteri.

“Scaderea Bursei de azi este rezultatul unui joc normal de piata”, este de parere Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

“Nu gasesc foarte multe cauze plauzibile pentru aceasta scadere, insa au existat ordine de vanzare, care, negasind ordine de cumparare, au preset piata in jos”, a mai spus presedintele KTD Invest.