Statul a inceput sa acorde subventiile de 20% pentru casele construite prin credit ipotecar. Deocamdata au fost onorate doar cateva cereri, deoarece subventia se acorda la finalizarea constructiei realizate cu credit ipotecar, pe baza facturilor doveditoare.

Suma alocata in acest an de la bugetul de stat, in cadrul programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, este de circa 3 milioane lei.

Tinerii casatoriti, sinistratii si persoanele evacuate din locuintele restituit proprietarilor sunt principalele categorii care beneficiaza de subventia de 20%, doar daca nu au mai detinut o alta locuinta in proprietate si daca nu au primit sprijin de la bugetul de stat sub forma de subventii pentru o alta locuinta.

Se admit exceptii pentru tinerii care au mai detinut o locuinta de pana la 50 metri patrati. Acestia vor putea solicita subventia pentru construirea unei noi locuinte, in vederea extinderii. Conditia este ca acela care solicita subventia sa aiba teren in proprietate si un contract incheiat cu o firma de constructii.

Banii alocati de la buget pentru acordarea subventiei ajung in acest an doar pentru 100 de tineri.

Pentru a putea obtine subventia, se parcurg urmatorii pasi: se contacteaza o firma de constructii care sa intocmeasca proiectul de constructie, se depune o cerere de subventie la consiliul local si se incheie un contract de imprumut ipotecar cu o institutie financiar-bancara.

integral in Romania Libera