Judete avertizate sunt: Arad, Timis, Caras - Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi si municipiul Bucuresti, si sudul judetelor Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova.

De asemenea, avertizarea cod galben este valabila si pentru partea de sud si de est a judetului Buzau si partea de est a judetelor Vrancea si Bacau. In judetele amintite, indicele temperatura - umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80.

In Bucuresti vremea va fi calduroasa, caniculara miercuri la amiaza. Temperatura maxima va fi de 35-36 de grade, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge pragul critic.

Masuri impotriva caniculei

Comitetul interministerial pentru prevenirea si combaterea caniculei a decis reinfiintarea punctelor de prim ajutor, incepand de miercuri, 22 august.

Acestea vor fi dotate cu personal de specialitate si vor pune la dispozitie apa minerala. In perioada de canicula va functiona din nou linia verde 0800.800.187, care poate fi accesata din reteaua Romtelecom.

De asemenea, pentru perioada de canicula, Ministerul Sanatatii Publice va stabili cu serviciile de ambulanta din judetele avertizate extinderea programului de lucru si cresterea numarului de echipaje, precum si asigurarea cu medicamente specifice, a mai spus ministrul Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a facut un apel la populatie sa nu se imbaieze in ape neverificate din punct de vedere igienico-sanitar.

„Ministerul Sanatatii Publice va verifica calitatea apei si ii rugam pe cetateni sa evite sa se imbaieze in ape neverificate din punct de vedere igienico - sanitar”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.