Confruntari violente in noaptea de marti spre miercuri intre maghiarii si romii din comuna Apata, judetul Brasov. Suparati ca romii le fura recoltele de pe camp, maghiarii au iesit in strada, hotarati sa-si faca dreptate. Mai multe persoane din ambele tabere au fost ranite, transmite Realitatea TV.

Potrivit Rador, peste 100 de jandarmi si politisti au intervenit pentru aplanarea conflictului. Seful Inspectoratului de Jandarmi Brasov, generalul de brigada Eugen Pop, a declarat ca scandalul fost generat de faptul ca doi cetateni de etnie roma au fost surprinsi furand lucerna de pe terenul altor locuitori.

Politia comunitara i-a surprins pe cei doi cetateni romi, dar acestia au ripostat, aruncand cu pietre. In sprijinul romilor au venit imediat si alti romi, care se aflau in zona, agresand si ranind usor pe un membru al patrulei. Au intervenit si proprietarii terenurilor din zona, generalizandu-se astfel un conflict intre cetatenii de etnie roma si proprietarii pagubiti. Au fost chemati jandarnii, insa nu a fost necesara interventia in forta.