Presedintele Traian Basescu sustine ca Romania va raspunde extrem de dur la acuzatiile autoritatilor de la Chisinau indreptate impotriva unui diplomat roman privind acordarea vizelor. Totodata, seful statului a avertizat ca aceasta este ultima incercare de agresiune la adresa tarii noastre.

"Tot trucul a fost legat de nevoia ca functionarul roman sa fie filmat cu un plic, care, nu se stie, il da sau il primeste. Functionarul e acasa. Stim unde se fac fraudele, la firmele de turism. Este ultima agresiune la adresa Romaniei, orchestrata, si vom raspunde extrem de dur de data asta!'".

Potrivit Realitatea TV, Traian Basescu a adaugat ca "este bine" ca oficialii din Republica Moldova sa "renunte la provocari", spunand ca nu ambasada si nici consulatul Romaniei din Republica Moldova nu acorda vizele de intrare pe teritoriul nostru, acestea fiind eliberate la Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu a facut aceste declaratii, marti seara, la Scoala de vara "Comunitati romanesti si identitate europeana", desfasurata la Palatul Mogosoaia.

Un functionar de rang inalt de la Ambasada Romaniei la Chisinau este suspectat ca ar fi implicat intr-o retea organizata de obtinere in mod ilegal a vizelor de intrare in Romania. Ministerul Roman de Externe a demarat o ancheta in acest sens. Pe de alta parte, ministrul de Externe de la Chisinau, Andrei Stratan, a acuzat autoritatile romane de minciuna.

El sustine ca autoritatile romane stiau, inca din luna iunie, ca un diplomat al sau este anchetat pentru luare de mita.