Primul Grand Prix Aviatic care se va desfasura deasupra plajei din Mamaia va avea loc in zilele de 25 si 26 august. Aero GP Constanta Challenge - Mamaia 2007 este o competitie in care avioanele se intrec in acelasi timp fortand limitele umane si tehnologice. Avioanele de mici dimensiuni vor decola de pe Aerodromul din Tuzla si vor evolua deasupra statiunii Mamaia.

Intre competitiile aero GP de la Mamaia, vor avea loc si demonstratii ale echipelor de acrobatie aeriana din Romania, precum si ale echipelor de parasutism „Sky Diving”, antrenate pe aerodromul Tuzla.

Concursul propriu-zis va avea loc in perioada 25-26 august, intre orele 14.00-19.00, la 400 de metri distanta de plajele din Mamaia, linia digurilor sparge-val din statiune reprezentind axa centrala a circuitelor pe care le vor parcurge pilotii.

Acrobatiile pilotilor desfasurate la doar 10 metri deasupra plajei vor taia rasuflarea spectatorilor.

Evenimentul este organizat de Regional Air Services (RAS) din Tuzla, Primaria Constanta si Aero GP din Londra si reprezinta o premiera pentru Romania.

Demonstratia aviatica desfasurata la Mamaia nu va conta pentru campionatul mondial de Aero GP dar intentia organizatorilor constanteni este de a gazdui din 2008 o etapa a campionatului mondial de Aero GP, scrie publicatia Telegraf citandu-l pe primarul Constantei, Radu Mazare.