Cei 9 muncitori disponibilizati din motive disciplinare de catre compania Bechtel nu vor obtine castig de cauza in nicio instanta de judecata. Aceasta este parerea liderului de sindicat care ii reprezinta pe angajatii de la Autostrada Transilvania. El sustine ca cei noua se fac vinovati de abateri fata de regulamentul companiei.

Muncitorii disponibilizati au amenitat ca vor ataca decizia companiei in instanta. Liderul de sindicat, Iovian Ognean, sustine insa ca Bechtel le-a desfacut contractul de munca deoarece acestia au organizat o greva ilegala.

Cauza conflictului a constat in decizia Bechtel de a detasa mai multi muncitori la santierul din judetul Bihor. Potrivit sindicalistilor de la autostrada, nemultumirea muncitorilor este nejustificata.

"Atunci cand ne-am angajat la Bechtel stiam ca Autostrada Transilvania are peste 400 de kilometri care leaga Oradea de Brasov, stiam si ca putem fi mutati in functie de mersul lucrarilor”, a declarat Iovian Ognean liderul de sindicat din cadrul Bechtel .

Conducerea cartel ALFA, a declarat ca va incerca sa negocieze cu compania americana un calendar de rotatie a cadrelor pentru santierul din Bihor.