Fabio Capello a cistigat cu Real Madrid titlul de campioana in Spania. La scurt timp dupa acest rezultat, madrilenii l-au informat telefonic ca renunta la el fiindca societatea isi doreste un fotbal mai spectaculos, iar Capello li se parea omul potrivit. Intr-un final, Real Madrid l-a angajat pe germanul Bernd Schuster, mutare despre care presa iberica aflase inca din timpul stagiunii.

Din vacanta, Fabio Capello a revenit in Italia unde a anuntat ca nu il mai intereseaza antrenoratul. A semnat un contract pe un an cu o televiziune, pentru care va comenta meciuri de fotbal. Cartea sa de vizita il recomanda din plin - a cistigat campionate cu toate echipele pe care le-a antrenat - Juventus, Milan, Roma si Real Madrid (de doua ori).

In aceasta saptamina, Capello a raspuns unei invitatii formulate de conducerea cotidianului "Marca" - a mers in Spania si a povestit amanunte din cel mai greu, dar si reusit!, an al sau la Real...

Despre Jose Ramon Calderon, presedinte Real

"Am venit din Italia pentru a face o munca infernala. Pe undeva, sosirea mea si performantele echipei l-au ajutat sa cistige alegerile. Poate ca meritam mai mult respect. Nu mi-a dat macar un telefon, dupa ce am fost informat ca sunt demis".

Despre Predrag Mijatovici, director sportiv

"Secundul meu avea o oferta foarte importanta, insa directorul sportiv i-a spus sa uite de ea, pentru ca vom continua impreuna. Ca fiind mina dreapta a presedintelui, aveam senzatia ca Mijatovici spune adevarul. Este un fals".

Despre Beckham

"Conducerea clubului mi-a transmis ca nu mai contam pe Beckham, fiindca ajunsese la un acord cu o echipa din America. Mi s-a cerut sa il scot din lot. Ceea ce am facut, pentru ca eu port tricoul lui Real Madrid si respect ideea conducatorului. Dupa o luna, l-am readus in echipa, fiindca pur si simplu aveam nevoie de el. Este un profesionist exemplar".

Despre Ronaldo

"Nu conteaza viata lui din afara terenului. Nu ma intereseaza decit atitudinea lui la antrenamente. Si Ronaldo nu se antrena bine. Si inducea o stare proasta".

Despre fotbalul-spectacol

"Barcelona practica cel mai frumos fotbal. Nu poate fi egalata! Dar Barcelona face acest lucru pentru ca are jucatorii capabili de spectacol! Eu vreau sa cistig. Nimeni nu cistiga daca nu joaca bine. Nu e spectaculos, e multa munca si seriozitate, dar este stilul meu".