Fratele mai mic al ministrului francez de Justitie, Rachida Dati, va fi chemat in fata instantei pentru a raspunde intr-un caz de trafic de droguri. Vestea reprezinta o noua lovitura pentru imaginea oficialului de la Paris, dupa ce marti, un alt frate al lui Dati a fost condamnat la un an de inchisoare pentru aceiasi infractiune, relateaza Reuters.

Procesul lui Omar Dati, acuzat ca a transportat si vandut stupefiante intre 2004 si 2005, a fost programat pentru data de 19 noiembrie 2006. El va fi judecat alaturi de alti trei complici, prieteni apropiati ai acestuia.

Marti, Curtea de Apel l-a condamnat la un an de inchisoare pe Jamal Dati, un alt frate al ministrului de Justitie, dupa ce acesta a fost gasit vinovat pentru consum si trafic de heroina. Jamal Dati mai fusese condamnat la trei ani de inchisoare in urma cu sase ani, din aceleasi motive.

Rachida Dati, fata unui zidar marocan si a unei algeriene casnice, are 11 frati si o sora. Ea a fost numita in functia de ministru al Justitiei in luna mai a acestui an de catre presedintele Nicolas Sarcozy.