Cateva zeci de persoane se aflau in dupa-amiaza zilei de miercuri in fata postului de televiziune OTV, asteptand sa vina cineva sa le ia suta de euro pentru biletul minune conceput de Ogica si Dorel. Vestea ca cei 137 de mii de euro necesari biletului la 6 din 49 au fost adunati inca de marti a cazut ca un trasnet.

Chipuri desfigurate de deznadejde cereau insistent sa vina “domnul Dan” sa lamureasca problema.

Inca de miercuri dimineata doua doamne pline de initiativa se aflau in fata sediului OTV organizand liste de asteptare. Stiau ele ca situatia avea sa se aglomereze.

Pe o agenda din 1988, pagini ingalbenite se umpleau usor dar sigur cu numele cetatenilor doritori sa ia partea la unul din cele mai mari experimente colective din Romania: sansa, ce nu a mai aparut inca din timpul Caritasului, ca o suma investita sa aduca un profit de 70 de ori mai mare.

La ora 13, 66 de persoane isi trecusera deja numele pe liste. La ora 18 numarul lor ajunsese la 97.

Circa 25 de persoane dezbateau la amiaza sansele unui castig. In special batrani, dar si tineri cu iPod-uri in urechi asteptau un semn de la DD.

“Nu avem domne cum sa castigam. E prea mare mafia sa ajunga si la noi ceva. Pai spuneti-mi mie daca calculatoarele se inchid duminica la 14, de ce stau patru ore pana la extragere? Ha? Pai ca sa aiba timp sa vada ce numere nu au fost alese si sa nu dea banii”, se arata pesimist un domn de 50 de ani, toropit de caldura, ce pare sa fie un soi de lider de opinie.

E aprobat timid de cateva doamne ce stau cu suta la vedere.

Dar exista si voci care-l contrazic clar.

"Nu risca Dan Diaconescu sa faca magarii. Asta-I televiziune serioasa care poate ca face si 100 de euro pe ora. Nu le trebuie banii nostri”, spune cel insarcinat cu pastrarea listelor.

Doi dintre cetateni ard gazul pana la venirea “Dedeului”, asezand o masuta de voiaj si incingand o tabla pe trotuar. Par complet rupti de restul grupului.

La 18.30 un tanar ce se pretinde reprezentant al OTV-ului arunca bomba: “Nu mai stati ca banii s-au stras inca de aseara. Ne pare rau. Data viitoare organizarea va fi mai buna”.

Brusc, pe trotuarul din Piata Romana se asterne linistea. Dupa momente bune de dezmeticire, se dezlantuie un uragan de proteste.

“Pai cum domne ca vin de la Crevedia si stau aici de la sapte de dimineata. Nu se putea sa ne spuna si noua??!!. Doar d’aia are televiziune, sa ne informeze si pe noi”, se tanguie o doamna care aproape ca inspira mila.

“In Germania nu s-ar fi intamplat niciodata asa ceva dar la noi.....”, spune o alta, care pare mai plimbata.

Dupa un sfert de ora de discutii, concluzia e unanima.

“Sa vina domnul Dan sa rezolve problema”.